Thursday, December 1, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Een financieel slechte zomer

Posted by Dirruk On September - 14 - 2011

Vorig voorjaar kochten wij een hippe loungebank. In de aanbieding bij Leen Bakker. Op de voorpagina van de folder werd geïnsinueerd dat het goedkoper was als je alle onderdelen in één keer kocht, maar achteraf bleek dat de som der delen precies gelijk aan was ons geheel. Maakte ons niets uit. Wij waren er aan toe en verrijkten ons met een heerlijke bank waar je zelfs op kunt slapen. Het is wat slepen met kussens, maar dat is het met tuinstoelen en bijbehorende accesoires ook. Wij waren blij en zaten en lagen vaak buiten. Nog één zo’n jaar en we hadden ons geld er al uit .

Vorig najaar kochten we in Midden Beemster bij Welkoop – een plattelandsbouwmarkt die tien keer leuker is dan een Gamma of een Praxis vanwege het afwijkende assortiment en het hoge boer-zoekt-vrouw-gevoel – een groot landbouwzeil. Dat was groot genoeg om de bank te beschermen tegen de winter. Die bank is van weerbestendig en waarschijnlijk zeer milieuonvriendelijk materiaal, maar een nieuw kindje wil je beschermen. We pakten het goed in en gelukkig kregen we een winter met veel sneeuw en vorst. Dus ook die investering was de moeite waard.

Dit voorjaar pakten we ons liefje uit en hij straalde nog. In mei werd de relatie tussen ons en de bank verstevigd, we hebben aardig wat uurtjes met elkaar doorgebracht. We gingen na het bruiloftsgebeuren vroeg op vakantie en keken uit naar een lange zomer erna om op onze hippe bank onze kleur bij te houden en het werkwoord genieten een nieuwe dimensie te geven. Wij waren goed bezig. Vonden wij.

Maar wat kwamen we bedrogen uit. Vanaf half juni, toen we terug kwamen, hebben we welgeteld nog drie keer genoten van onze bank. Wij hebben namelijk geen veranda als Marije en kabouter Lobke of een afdakkien als Devis en zijn dus afhankelijk van het weer. Voor wie het nog niet door had: het was een slechte zomer. En ik druk me voor de verandering eens netjes uit.

Het gebruik van de loungebank dit jaar weegt dus niet op tegen de afschrijving die wij erop moeten doen. Nou zal me dat normaal gedroogde worst wezen, maar aangezien ik dit jaar in juni ook al na lang wikken en wegen over de drempel ben gegaan om tegen een aardige somma van die sportieve jezussandalen te kopen, die ik ook maar drie keer heb gedragen, heeft het weer me toch financieel behoorlijk benadeeld dit jaar.

Als zowel die sandalen als die bank twee keer zo duur waren geweest en we hadden wél een goede zomer gehad, dan zou ik niet hebben geklaagd. Slecht weer haalt het slechtste in een mens naar boven. Het wordt hoog tijd dat we zelf ook een veranda annex afdakkien gaan bouwen zodat we volgend jaar wel het hele jaar kunnen genieten van onze prachtbank. We kunnen het hout van onze verzakte pergola (het liefst Amsterdams uitgesproken) hiervoor recyclen. Scheelt weer kosten. Hebben we alleen nog afdakplaten nodig en een terraskacheltje zodat ik ook in de winter met mijn sandalen buiten kan zitten. Scheelt toch weer in de afschrijvingen om één en ander in de boeken recht te breien.

Dit najaar willen wij dat vierseizoenenterras gaan regelen. Zo snel mogelijk. Dan kan ik ook in de winter mijn sportsandalen aan. Kan ik dan weer via afschrijvingen gebruiken om de financiering te verantwoorden. En dat landbouwzeil kan dan ook weg. Deze zomer heeft bewezen dat onze loungebank tegen alle weertypes bestand is, dus die hebben we sowieso niet meer nodig. Kunnen we mooi verkopen om de financiering van onze bouwplannen te bespoedigen. Wie biedt?

12 Responses

 1. Caspar Said,

  Ik heb (stom) de tuinset buiten laten staan afgelopen winter. Daardoor was de lak een beetje verweerd. Geen probleem, daar kan nieuwe lak op. Maar elke keer als ik daar tijd voor had, was de tuinset weer drijfnat. En nu, aan het eind van de zomer, is de tafel zo rot als een mispel. De zomer was heel veel funester dan de winter. En dat zegt wat. Volgend jaar een nieuw setje scoren. Over financiële tegenslag gesproken.

  Posted on September 15th, 2011 at 20:51

 2. Dirruk Said,

  Ja, en er staat dus niets in de uitgelekte miljoenennota over hoe wij hiervoor gecompenseerd gaan worden, zoals ze bij boeren wel vaak doen.

  Posted on September 17th, 2011 at 11:39

 3. Irene Said,

  Een hippe prachtbank. Bij Leen???
  Als dat echt zo is dan heb je het (geniet)geld er toch allang uit…;)

  Posted on September 18th, 2011 at 12:36

 4. Dirruk Said,

  Hip is een relatief begrip

  Posted on September 24th, 2011 at 12:48

 5. Superchipszfu Said,

  text carrier and protective

  Posted on January 18th, 2021 at 13:30

 6. Keypadazed Said,

  … As a rule, the manuscript is called

  Posted on January 24th, 2021 at 01:46

 7. Milwaukeepif Said,

  new texts were rewritten

  Posted on February 3rd, 2021 at 11:14

 8. Flexiblepji Said,

  manuscripts underwent in the Middle

  Posted on February 18th, 2021 at 17:09

 9. Vintageyem Said,

  European glory, and even after

  Posted on July 11th, 2021 at 05:05

 10. Fortressxft Said,

  new texts were rewritten

  Posted on July 15th, 2021 at 17:16

 11. Vintagejhv Said,

  new texts were rewritten

  Posted on July 29th, 2021 at 21:33

 12. Bluetoothhuk Said,

  Century to a kind of destruction:

  Posted on August 11th, 2021 at 07:23

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS