Wednesday, October 5, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Rampspoed

Posted by Dirruk On August - 18 - 2010

rampspoed
Het zit de laatste tijd nogal tegen. Zo zat ik gister bijvoorbeeld weer eens in de stoel van de tandarts, want er was een stuk kies afgebroken. Dat werd mooi opgevuld en ik kreeg een fijne rekening mee. Net als een paar maanden geleden. Toen was een andere kies op miraculeuze wijze gedesintegreerd en dat werd bekroond met een vette rekening. De aanvullende tandartskostenverzekering bleek heel wat minder uit te keren dan verwacht, dus deze keer zal ik ook wel weer flink moeten bijlappen. Uit de foto’s die er gister nog even snel van mijn gebit werden gemaakt bleek dat ik nog ergens een gaatje heb, dus mijn tandarts kan dit jaar weer gewoon twee keer op wintersport. Dat is wel weer fijn natuurlijk.

Ik rijd een milieuvriendelijke leaseauto. Het milieu is voor jullie net zo belangrijk als voor mij, dus ik heb er alleen voor gekozen omdat het me zo lekker veel scheelt in de fiscale bijtelling. Zeg maar de helft. Dat is binnenkort ook mogelijk weer voorbij dankzij de originele plannetjes van de VVD. Dat hele gedooggedoe met de PVV van ze is natuurlijk nog veel erger, maar als dit is wat de rechts bedoelt met opkomen voor de hardwerkende Nederlander (ja, ik werk maarliefst 40 uur per week), dan ben ik blij dat ik niet in hun leugens getrapt ben.

Met die leaseauto maakte ik trouwens vorige week schade bij de auto van een buurvrouw. Gewoon niet opgelet bij het uitparkeren. Doordat ik dit soort geintjes in het verleden veel vaker uithaalde hebben mijn vrienden speciaal voor mij het eponiem Dirken in het leven geroepen. Een Dirk veliest wellicht langzaamaan zijn haren, niet zijn onhandige streken. Naast de schande die er nu in de straat over mij word gesproken en de martelgang die het invullen van een schadeformulier nou eenmaal is ga ik er ook weer 300 Euro eigen risico op achteruit. Kan ik wellicht weer van de belasting aftrekken, maar dat ga ik vast weer vergeten. Kun je de donder op zeggen.

Ik ben bezig te stoppen met roken. Dat lukt aardig, behalve op donderdagavond in de kroeg bij de quiz. Wanneer wordt dat rookverbod nou eindelijk weer nageleefd? De quiz hebben we trouwens ook al weken niet meer gewonnen. Dat stoppen met roken levert veel lucht op en dat is goed, want ik moet over een maand weer van dam tot dam lopen. Wel weer een nadeel is dat ik mijn stoelgang ‘s morgens niet meer kan bespoedigen met een saffie. En aangezien ik af en toe ‘s morgens voor het werk ga hardlopen betekent dit dat ik halverwege de vroege sportbeoefening af en toe de broek heb moeten laten zakken in het Purmerbos. Ik zal de details besparen, maar kan het niet laten te melden dat het weliswaar verfrissend is om je billen af te vegen met bladeren die nat zijn van de ochtenddauw, maar allesbehalve lekker. Zeker niet als er per ongeluk een brandnetel tussen zit.

En zo is er nog veel meer ellende in mijn leven. Het glas van mijn iPhone 4 was al na twee dagen gebarsten omdat ik hem liet stuiteren. Nieuw glas is nog niet leverbaar. De installatie van de stadsverwarming was stuk. De kraan was lek. De files beginnen weer. Ik moet morgen verplicht met mijn werk naar Sail. De koplamp van mijn fiets doet het niet meer. Het onkruid in de tuin begint weer te woekeren. Het regende vanmorgen tijdens het hardlopen. Ik was mijn brood vergeten. Ik heb geen inspiratie voor nieuwe fotoquizjes. De Aldi hier is niet meer open op donderdagavond. Het gaat maar door. Het houdt maar niet op.

Maar het had nog allemaal veel erger gekund. Ik had ook in Pakistan kunnen wonen ofzo.

7 Responses

 1. Scheisse Said,

  Ik Pakistan heb je hartstikke veel lekkere wijven. Vraag maar aan Robert.

  Posted on August 18th, 2010 at 21:27

 2. Dirruk Said,

  Nee, uit Pakistan kómen lekkere wijven. Via Suriname. Net zoiets als de wijzen. Die kwamen uit het oosten omdat ze zo wijs waren daar niet te blijven.

  Posted on August 18th, 2010 at 21:32

 3. Stammie Said,

  Volgens oude inheemse gebruiken wordt de brandnetel nog steeds gezien als helende plant.. Wanneer overigens de plek te lang blijft jeuken is het advies: urine..

  Posted on August 18th, 2010 at 22:20

 4. Dirruk Said,

  Zondagochtendmaagdenurine zeker?

  Posted on August 19th, 2010 at 07:39

 5. HC Said,

  Geen Aldi op donderdagavond? De wereld is om zeep (e.a. producten) …

  Posted on August 20th, 2010 at 08:57

 6. Dirruk Said,

  Inderdaad, schande!

  Posted on August 20th, 2010 at 10:06

 7. ❤️‍ Diana is interested in your profile! More info: http://inx.lv/hRhy?h=d7c9fd343a4b7ddcb109ecd005732ed2- ❤️‍ Said,

  kbb9v21

  Posted on March 22nd, 2022 at 08:09

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS