Wednesday, November 30, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

De Heksenjacht op Lance

Posted by Dirruk On April - 9 - 2009

lanceDe heksenjacht op Lance gaat maar door en dat is heel vermoeiend. Wielrennen is op z’n mooist als er jaren later over geschreven wordt. Waarschijnlijk wordt de titel van het boek over de jacht op Armstrong iets als “de langste achtervolging”. En dat wordt een heel slecht boek. Sinds zijn comeback in september is de meest succesvolle tour-renner ooit al 24 keer gecontroleerd, dat is ongeveer 1 keer per negen dagen. Hij is nog steeds niet betrapt, daar balen ze van in Frankrijk, maar daar weten ze wel wat op: ze gaan hem gewoon proberen te flikken. Ze sturen de AFLD er op af, een Franse overheidsorganisatie die los staat van de WADA en de UCI en wat die partijen betreft ook geen jurisdictie heeft. Die vragen Lance naar urine, bloed en een haar (!) en als Lance wantrouwig is en even gaat checken wie dit nu weer zijn en waarom ze een haar willen hebben (de UCI en de WADA erkennen haartesten niet), dan hebben ze hem te pakken, want daarvoor verdween hij een tijdje uit het zicht van de controleurs. En dat wordt dan gerapporteerd en is natuurlijk weer groot nieuws. Vreselijk vervelend begint het te worden, die psychologische oorlogsvoering. En alleen maar om die Franzosen en de doping-inquisitie te kakken te zetten hoop ik dat Lance dit jaar gewoon weer de Tour wint, hoe saai ik dat ook vind. Dus met pijn in mijn hart roep ik nu: Hup Lance, win die Tour! Au.

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS