Wednesday, November 30, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Pechtold leert van Wilders

Posted by Dirruk On April - 7 - 2009

wildersD66 begint steeds beter te snappen hoe populisme werkt. De partij scoort flink in de peilingen als enige partij die zich duidelijk tegen de uitspraken van Wilders afzet en laat ook in de zendtijd voor politieke partijen lekker vaak horen dat ze voor vrijheid van meningsuiting zijn. En Pechtold doet er een schepje bovenop, door nu alvast oppositie te gaan voeren tegen een mogelijk regering met de PVV. Dat hij niet met de PVV in één coalitie wil zitten, dat moge duidelijk en logisch zijn, maar dat hij de met een Hongaarse getrouwde Geert xenofibie verwijt kun je natuurlijk zo omver werpen. Tevens beweert hij dat de PVV stadionbezoekers in bepaalde gevallen in de knieën wil schieten, een bewering waarvoor op internet in elk geval verdomd moeilijk bewijs te vinden is. Maar dat maakt allemaal niet uit tegenwoordig, het gaat er niet om dat je de waarheid spreekt of eerlijk bent, maar of je roept wat het volk wilt horen. Aldus de op Wilders stemmende minderheid die met luide stem roept de zwijgende meerdereid te zijn, of nog sterker, “de hele bevolking” a.k.a. “het volk”. Grote kans dat D66 na de regering Wilders de grootste partij is dus, want de grote partijen zijn veel te netjes om effectief tegen Wilders te strijden. Normen en waarden zijn nou eenmaal niet altijd alles.

2 Responses

 1. theo Said,

  De opmerking over het schieten met scherp door Wilders, maakte wilders na de wedstrijd jong marokko tegen tilburg.

  Posted on April 7th, 2009 at 13:47

 2. Dirruk Said,

  Aha, inderdaad: http://shadned.web-log.nl/shadned/2007/05/column_wilders__2.html

  Maar Wilders spreekt over relschoppers algemeen, niet over stadionbezoekers specifiek en niet over het op de knieën schieten, maar op de benen. Details, maar wel een verdraaiing van het type waar Wilders dus ook zo goed in is en waardoor het allemaal veel erger lijkt dan het is en waarmee je dus scoort 🙂

  Posted on April 7th, 2009 at 14:26

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS