Wednesday, October 5, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Voetbal is slechts soap

Posted by Dirruk On April - 1 - 2009

voetbalHet Nederlands elftal lijkt flierefluitend het WK te gaan halen. Dat lijkt niet allen zo, dat gaat ook gebeuren. Er is dan wel wat onenigheid in de ploeg, maar dat is alleen maar goed. Dat is ook voor de zoveelste keer weer bijgelegd en begraven. Liever nu gerommel dan straks op het WK in Zuid Afrika, dat we natuurlijk weer eens willen gaan winnen. Misschien moet je daarvoor naar Afrikaanse standaards hier en daar wat omkopen, maar daar weten een speler als Van der Vaart doeltreffend mee om te gaan. Bij de tegenstanders in de poule is het ook al geen koek en ei, zeker niet bij Macedoniè, dus vanavond wordt een afgetekende 0-1 voor ons na een dodelijk saaie wedstrijd. Als de verplaatste training vanwege de Afghanistan-top geen nadelige gevolgen heeft natuurlijk. De Schotten hebben ook al zo hun probleempjes, daar hebben twee spelers tot elf uur de volgende ochtend flink zitten doorzakken en daar waar je dan vroeger in Schotland nog als een echte vent werd gezien bij zulk gedrag, daar word je nu ook gewoon uit de selectie gezet. Blijkt dus dat onenigheid bij de nationale selectie niet typisch Nederlands is. Roda en Fortuna, voor zover dat al Nederlands was, zijn dat straks wellicht ook niet meer, want een Australische multimiljonair aast op een noodlijdende club en die zou zo maar eens de eigenaar van het nieuwe Sporting Limburg kunnen gaan worden. Veel onnodig voetbalnieuws tewijl er gister niet eens gevoetbald is. Of moeten we dat oefenpotje van Nederland B dat om totaal onduidelijke redenen live werd uitgezonden als een officiële voetbalwedstrijd bestempelen. Voetbal is gewoon een soap, maar dan eentje voor mannen. Er gebeurt niks en toch weer van alles tegelijk en het komt nooit tot een eind. Vermoeiend. En toch vermakelijk.

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS