Wednesday, November 30, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Een heel slechte penalty

Posted by Dirruk On March - 26 - 2009

penaltyWetenschappers hebben weer wat bijgedragen aan de sport. Ze hebben berekend hoe je een perfecte penalty moet nemen. Je moet een aanloop nemen met een hoek van twintig tot dertig graden en dan de bal met 65 kilometer per uur de bovenhoek inschieten, een halve meter onder de lat en een halve meter naast de paal (aan de goede kant natuurlijk). Dat is best lastig, maar van profvoetballers mag je verwachten dat ze dat kunnen. Daar oefenen ze dan maar op. Moeten ze natuurlijk ook nog rekening houden met de hoogte van het gras, de luchtvochtigheid, de wind en nog wat meer externe factoren, maar dat is allemaal te doen. Maar de vraag is: wat is een perfecte penalty?

Een perfecte penalty is een penalty die zit. Als je hem dus met dertig kilometer per uur door het midden over de lijn laat rollen en de keeper ligt al lang en breed in de hoek omdat hij er vanuit is gegaan dat jij hem netjes volgens wetenschappelijke normen zou schieten, dan is hij ook perfect. Het voelt een beetje aan als Cruijff die het ooit had over een heel slecht doelpunt. En nu we het toch over Cruijff hebben, die heeft ook nog wel eens een heel leuke perfecte penalty genomen die aan geen enkele wetenschappelijke norm voldeed, samen met ene Jesper Olsen. Filmtechnisch bewijs hieronder, tartend met elke vorm van wetenschap en een doelpunt. Das logisch.

3 Responses

 1. Gerbie Said,

  Ook het filmpje al gevonden van het Portugese jeugdteam dat vorige week deze penalty van Cruijff wilde imiteren? Ging niet helemaal als gepland…

  Posted on March 30th, 2009 at 14:29

 2. Dirruk Said,

  Nee, ik zal eens kijken. Zag wel Kuijt een heel slechte penalty scoren zaterdag.

  Posted on March 31st, 2009 at 09:47

 3. ❤️‍ Jill is interested in your profile! More info: https://cutt.us/oLqEZ?h=f7947e8016fa05ff5bc1305a6f1be9d5- ❤️‍ Said,

  s05wyup

  Posted on March 22nd, 2022 at 08:07

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS