Thursday, December 1, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

De Energiecrisis van Natasja

Posted by Dirruk On March - 17 - 2009

natasjaZe kijkt ons aan met grote zielige hondenogen en bijbehorende wenkbrauwen en belooft ons goedkopere energie. Die wenkbrauwen staan zo perfect zielig en meelevend dat je gaat vermoeden dat die daar zo door Schumacher zijn neergezet. Ze belooft ons goedkope energie, maar je weet dat er ergens een adder onder het gras moet zitten en mensen die er verstand van hebben vertellen je ook direct bij een goed gesprek in de kroeg hoe het zit. En natuurlijk komt dat uit, want er zijn mensen die geloven dat Natasja overal verstand van heeft en dat alles wat zij zegt goed voor ons is en nu bij de NEM opeens meer betalen voor hun stroom. Die mensen denken ook dat het goed is dat er door Natasja en Co heel veel mensen naar de voedselbank gaan.

Natasja is geschokt en had het allemaal niet zo bedoeld. Ze moet wat geld bijverdienen, want man René heeft met de Toppers last van de kredietcrisis en ze kiest er voor om geen reclame te maken voor een afwasmiddel, maar voor iets waar de arme behoeftige Nederlander ook iets aan heeft. De lieverd. Wel jammer dat ze zelf de kleine letters niet begreep die zo overduidelijk op de website staan en die aangeven dat de kleinste verbruikers – die het het moeilijkst schijnen te hebben – veel minder of zelfs niets besparen. Er is wel een laagste prijsgarantie, maar daar zitten genoeg voorwaarden aan om ervoor te zorgen dat je daar geen aanspraak op kunt doen. En het is ook jammer dat ze niet even heeft gecheckt hoe de NEM klanten werft.

Dus heeft Natasja een probleem, ze belooft iets wat ze niet waar kan maken. Ze gaat als een bok op de haverkist zitten en belooft alles op te lossen. We zijn benieuwd naar haar volgende actie voor gedupeerde overstappers. Een tranentrekkende TV-show zit er wel in. Hierin mogen de gedupeerden misschien wel als genoegdoening een keertje extra naar de voedselbank, of de huizen van de gedupeerden worden nog eens extra gesponsord geïsoleerd of voorzien van zonnepanelen. En natuurlijk komen dan de Toppers de huiskamer elke keer weer wat verwarmen met de remix van Shine die ook vanwege hitpotentie continu gepromoot moet worden. En misschien start ze zelfs wel een slimme actie op waarbij wij de restenergie van onze gebruikte batterijen op een rekeningnummer kunnen storten.

Is allemaal mogelijk, maar eigenlijk is er maar één goede oplossing voor het probleem: als mevrouw Froger gewoon van de beeldbuis verdwijnt, dan scheelt dit zoveel negatieve energie bij veel Nederlanders dat er meer wordt bespaard dan zij ooit goed bedoeld voor ons bij elkaar kan bezuinigen.

4 Responses

 1. Scheisse Said,

  Een stinkhoer; dat is het.

  Posted on March 17th, 2009 at 11:19

 2. Dirruk Said,

  Dat weet ik niet. Maar ik ga ook niet het tegendeel bewijzen.

  Posted on March 17th, 2009 at 14:08

 3. devis Said,

  Mevrouw Froger kwam bij mij niet helemaal betrouwbaar over, Uw log bevestigt dit in duidelijke bewoording.

  Posted on March 22nd, 2009 at 20:08

 4. Scheisse Said,

  En ondertussen loopt die commercial gewoon nog lekker om de zoveel minuten mijn huiskamer binnen. Niet alleen een hoerenstreek dat ze hieraan heeft meegewerkt, maar kennelijk heeft ze ook nog schijt aan de gedupeerden.

  Posted on March 22nd, 2009 at 20:43

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS