Friday, April 16, 2021

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Pi Day is coming!

Posted by Dirruk On March - 12 - 2009

pidayToevallig zaterdag niets te doen en ben je vreselijk geïnteresseerd in wiskunde en aanverwante wetenschappen? Hang dan de vlag maar uit, want zaterdag is het Pi Day en kun je een ode brengen aan het getal Pi. Dit kun je bijvoorbeeld doen door dingen te eten die met de letters pi beginnen, zoals pizza of pie. Niet geheel toevallig valt deze datum op 14 maart, want 3/14 is de Amerikaanse notatie daarvan. De Europese versie zou dus eigenlijk op 22 juli moeten vallen, maar zo exact zijn de aanhangers van de sekte van Pi kennelijk niet. In Nederland is Hans Wisbrun de drijvende kracht achter dit feest en nadat hij vorig jaar de Chocoladeletter Pi in het leven heeft geroepen viert hij dit jaar Pi-dag middels een afspraak met Daniel Tammet, een Engelse Autist die Europees recordhouder is in het opzeggen van het aantal decimalen van pi door in vijf uur tijd 22.514 cijfers achter de komma op te lepelen. Het is maar waar je zin in hebt. Misschien allemaal niets voor jullie, maar je kunt toch ludiek meedoen door een extra pilsje te drinken op pi, een DVD´tje van pipi langkous te kijken of nog eens lekker te pissen en ga zo maar door. Of je speelt fijn deze piano-solo. Fijne Pi-dag!

Add A Comment