Sunday, May 31, 2020

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Een pratend appeltje

Posted by Dirruk On March - 12 - 2009

ipodjeDe nieuwste iPod shuffle is nog kleiner dan de vorige. Hij is zo klein dat er ook helemaal geen knopjes meer op passen, dus heeft Apple een handige oplossing bedacht: je kunt het volgende nummer kiezen met een knopje op het snoertje van je oordopjes. Daarmee kun je 1 nummer per keer vooruitspoelen en het geluid harder en zachter zetten. En omdat er ook geen schermpje op zit waarop je kunt zien welk nummer er speelt kan dit iPodje ook de namen van muzieknummers, artiesten en de resterende batterijduur uitspreken. En ondanks het mini-formaat kan er toch vier GB aan geheugen op. Prachtige uitvinding dus voor mensen die nooit kleine dingen kwijtraken of in hun broekzak laten zitten als die in de wasmand wordt gegooid, die de muziek die ze zelf op hun iPod hebben geladen niet kunnen herkennen en die er geen behoefte aan hebben om een andere koptelefoon op hun muziekspeler aan te sluiten. Het zal dus wel weer een groot succes worden.

3 Responses

 1. Scheisse Said,

  Zelfs ik als Mac-freak moet zeggen dat dit echt alleen maar interessant is voor mensen die de dopjes in hun oren pluggen en het geen moer kan schelen wat ze gaan horen. Bediening met slechts 3 knopjes is hartstikke cool natuurlijk, maar als je met die 3 knopjes tientallen functies moet klikken, dubbelklikken, trippelklikken, lang ingedrukt moet houden tot na de piep en weet ik veel wat, dan vergaat je al gauw de lust om naar een zekere playlist te zoeken. Kortom, de Shuffle is wéér kleiner, lult nu ook in 14 talen tegen je aan, is een wondertje van techniek maar een absolute ramp voor de muziekliefhebber die weet wat ‘ie wil. En daar is een markt voor. Ja echt!

  Als gadget daarentegen is ‘ie natuurlijk wel überkühl.

  Posted on March 12th, 2009 at 11:59

 2. Dirruk Said,

  Misschien is het wel een geweldig tool om een nieuwe taal te leren 🙂

  Posted on March 12th, 2009 at 13:02

 3. Scheisse Said,

  Ja, door mijn TomTom kan ik nu ook in 24 talen zeggen ‘Ga hier rechtsaf!”

  Posted on March 12th, 2009 at 17:30

Add A Comment