Friday, May 29, 2020

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Zes groene en sexy auto’s

Posted by Dirruk On March - 11 - 2009

auto1Groen is hip en groen is in. Het is ook een uitstekend verkoopargument, zeker voor autoverkopers, alhoewel de autoverkoop natuurlijk wat tegenvalt dit jaar. Ondertussen doen de autofabrikanten wel hun best om zo groen mogelijk voor de dag te komen. En dat het niet alleen maar truttenschudders zijn die het label groen opgeplakt krijgen wordt het nog leuk om naar te kijken ook. Hieronder de top 6 groene auto’s van de 2009 Geneva Motor Show.

auto2

Chevrolet Spark
Een van de practischere auto´s op de show, de Chevy Spark, ik klein, compact en aardig gestyleerd. Hij rijdt 1 op 20 en hij gaat nog daadwerkelijk op de markt komen ook. In 2010.

auto3

Infiniti Essence
Het zijn niet alleen maar kleine compacte auto´s die groen zijn. Het Infiniti-concept is een hybride wagen waarvan de fabrikant beweerd dat deze twee keer zoveel koppel heeft als conventionele motoren. En daarbij schijnt hij slechts 1 op 12,5 te lopen. Best groen voor zo’n modelletje dus.

auto4

Volkswagen Bluemotion Polo
Een supercompact wagentje met een indrukwekkende vernruik van 1 op 23. De kleine afmetingen, de 1.2 liter diesel en het regenererende remsysteem haalt de CO2-emissie naar beneden tot 87 gram per kilometer. En dat is nogal weinig voor een dieseltje.

auto5

Ford Iosis Max
De Iosis Max is het laatste concept van Ford en er wordt verwacht dat het ontwerp van toekomstige Focus-modellen hier van afgeleid gaat worden. In deze auto zit een 1.6 liter EcoBoost-motor die twintig procent zuiniger omgaat met zijn brandstof dan de contenvtionele motoren met dezelfde kracht.

auto6

Dacia Duster
Niet alleen de grote jongens waren stoer aan het doen in Geneve, ook Dacia kwam aanzetten met de Duster, een crossover die 1 op 19 schijnt te rijden met zijn dieselmotor. Ziet er verdomd goed uit, maar is vrij klein. Om ruimte te creëren kun je de de passagiersstoel echter handig naar voren klappen, zodat je toch nog wat grote spullen kunt meenemen. Als je alleen bent dan.

auto7

NLV Quant
Allemaal mooi en lief en aardig, dat bovenstaande, maar we worden natuurlijk pas echt opgewonden van een sportauto´tje. Ook al is deze volledig electrisch. Koenigsegg kwam er mee aanzetten en dat is opvallend, want die doen normaal niet aan zuinig of goedkoop. De Quant is een sexy speedster die volledig bekleed is met zonnecellen en men hoopt dat deze Quant kan concurreren met de Tesla Roadster.

Add A Comment