Wednesday, June 3, 2020

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Barbie en de CD vieren feest

Posted by Dirruk On March - 9 - 2009

barbiepartyWe hebben vandaag twee bijzondere verjaardagen te vieren. Barbie ziet Sara en de CD is dertig geworden. Allebei nog half niet zo uitgerangeerd als menig zichzelf serieus noemend blog wil doen geloven, maar nog steeds in de bloei van hun leven. Speciaal voor de quizfanatici en andere mensen die dol zijn op nutteloze kennis hieronder een aantal triviale wetenswaardigheden die natuurlijk altijd aangevochten mogen worden.

Alhoewel Born in The USA uit 1984 van Bruce Springsteen te boek staat als de eerste CD die ooit is uitgebracht, zette ABBA in 1982 The Visitors al op CD en bracht BZN in datzelfde jaar een verzamel-CD uit en in 1981 werd het album “Living Eyes”van The Bee Gees al op een CD gebrand.

Als eerste CD-Single staat ‘Brothers in Arms” van Dire Straits te boek. Deze werd in 1985 als promotiemateriaal gebruikt voor hun Europese Tour.

Het woord laser is een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

Alhoewel CD’s oorspronkelijk onslijtbaar werden genoemd, weet iedereen dat dit niet zo is. De kreet ‘cd-rot’ is inmiddels algemeen geaccepteerd om aan te geven dat cd’s hun aluminium substraat verliezen

Barbie’s volledige naam is Barbara Millicent Roberts en ze is gebaseerd op de Duitse pop Bild Lilli.

De eerste Barbie droeg een zwart-wit gestreept zebra-zwempak en was zowel als blondje als brunette te verkijgen.

In 1992 werd de Teen Talk Barbie op de markt gezet. Deze deed uitspraken als “”Will we ever have enough clothes?”, “I love shopping!” en “Math class is tough!”. Na protesten van De American Association of University Women werd besloten de laatste zin uit het repertoire te halen.

Ken werd in 1961 op de markt gezet als vriendje van Barbie. Sinds 2004 gaan Barbie en Ken niet meer als stelletje door het leven

Add A Comment