Friday, April 16, 2021

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Heemskerk toont de échte crisis

Posted by Dirruk On March - 5 - 2009

campingKoop eigen waar! En ga in eigen land op vakantie! Ja, Staatssecretaris Heemskerk van Economische zaken kent zijn klassiekers. Als we met z’n allen in eigen land op vakantie gaan, dan redden we onze eigen economie, zo denkt hij. Dat onze economie juist al sinds jaar en dag afhankelijk is van het buitenland, dat gaat aan hem voorbij. Ook weet hij niet, dat als wij niet in het buitenland op vakantie gaan, dat die economieën dus ook een deuk oplopen, waardoor ze weer minder geld hebben om uit te geven en dus ook aan ons. Geld moet rollen, zeker ook binnen Europa. Als we allemaal hier blijven wordt het weer zo druk op de campings en in de hotels dat die vrolijk de prijzen opschroeven zodat de buitenlandse toerist ook wegblijft. En dan hebben we het nog niet eens over de tik die je uitdeelt aan de reisbranche in Nederland. Ja, met zulke bewindslui bieden we de crisis het hoofd wel. Het is nog even afwachten tot de volgende verkiezingen, maar met dit soort slimme politici kon het zo maar eens gebeuren dat ze in hun partijprogramma nog beter weer gaan beloven ook om ons maar in eigen land op vakantie te laten gaan. En wij trappen er vast massaal in, want we schijnen alle populistische politici te geloven. Over twintig jaar komt er In de geschiedenisboeken vast weinig te staan over de kredietcrisis, maar van alles over de intellectuele crisis waar dit land op dit moment aan lijdt.

1 Response

  1. Jan. Said,

    Ik heb mij zo lopen ergeren gister aan deze domme opmerking. Met zulke bestuurders heb je helemaal geen Wilders nodig. Misschien is dat wel het idee maar dat gaat wel weer te ver in het samewnzweringsdenken..

    Posted on March 6th, 2009 at 16:26

Add A Comment