Saturday, October 31, 2020

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Evolutie of Schepping? Mij een zorg!

Posted by Dirruk On February - 23 - 2009

scheppingEr is wat te doen rond ene Kees van Helden die een foldertje in onze bussen gaat gooien over waarom we in de schepping en niet in de evolutie moeten geloven ofzo. Aan mijn deur zal het voorbij gaan, want er staan geen positieve woorden op de sticker op mijn brievenklep. Ik heb geen folders nodig om te overleven. Ik ben naar de Galapagos-eilanden geweest, waar het goddelijk mooi is, maar waar ik het hele scheppingsverhaal niet erg mee kreeg. Van God begrijp ik ook niets, dus het zal allemaal wel. Hoe belangrijk is het nou helemaal? Het is maar wat je wilt geloven. Ik herinner mij een keer enorm te hebben genoten van Bram Vermeulen’s “In den Beginne” waarin wordt uitgelegd dat we van aliens afstammen. Zoals Von Daniken al beweerde inderdaad. Zou ik zomaar kunnen geloven. Nog meer genoot ik afgelopen week van de Belgische bioloog en wetenschapsjournalist annex –causeur Dirk Draulans, die op Canvas op een heerlijke manier vertelde hoe de evolutietheorie in elkaar zit in het programma met de geniale titel: Dirk doet Darwin. Zoals alleen Belgen dat kunnen hield hij een heerlijk pleidooi. En nu geloof ik daar weer in, voor wat het waard is. En natuurlijk zouden jullie dat allemaal even moeten gaan bekijken, maar gierig als de Belgen nou eenmaal zijn waar wij de naam hebben, moet je daar betalen voor hun versie van uitzending gemist. Jammer, erg jammer. Maar gelukkig hebben we de torrents nog, want waar een wil is is een weg en de mens zoekt altijd naar een oplossing. Of ze nou van God afstammen, van apen of van de marsmannetjes, dat is de uiteindelijke uitkomst van onze ontwikkeling. En of dat tot iets goeds zal leiden? God mag het weten en de tijd zal het leren. Lekker belangrijk.

2 Responses

 1. Harry Said,

  Hoi Dirruk,

  ik kan geen .torrent link vinden. jij wel? mvg!

  Posted on September 10th, 2009 at 19:15

 2. Scheppingsfolder: Evolutie of Schepping? Wat geloof jij? | Logos Instituut Said,

  […] voor Tamura Jones76 en Golzuam77. Dirruk plaatst op Blaasbalg een artikel over de scheppingsfolder.78 Het Nederlands Dagblad geeft aan dat er een tweede actie tegen de scheppingsbrochure opgezet is, na […]

  Posted on February 12th, 2019 at 07:33

Add A Comment