Thursday, December 1, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

De Amsterdamse Metro zuigt

Posted by Dirruk On February - 10 - 2009

metroNederland is natuurlijk een prachtig mooi land. Los van het weer dat af en toe te wensen over houdt en wat gemiep in de marge is het op weinig plekken beter. Of mooier. Behalve de Amsterdamse Metro dan. Wat een vieze grauwe bedoening. Ik heb zo op de wereld inmiddels wat metro’s gezien, en overal glom het, was het warm, was het nieuw en voelde je je lekker veilig. De meeste metro’s hebben qua uitstraling veel weg van een vliegveld, maar die in Mokum meer van de gevangenis waar hij langs rijdt. Nee, daar is het mooier en schoner. In een betonnen bunker zit je, de wagons volgespoten met een soort van graffiti, nare harde stoelen, een krakende en schreeuwende omroepinstallatie en doordat de treingangen zo fijn verlicht zijn, zie je tegenwoordig ook nog dat het daar helemaal volgespoten is. Nu kunnen die plaatjes afzonderlijk heel mooi zijn, maar wat een armoede, wat een verdriet. Ga daar eens wat aan doen, meneren en mevrouwen van de gemeente daar! Je kunt wel fijn de Engelse toeristen proberen te dumpen en de wallen kleiner te maken en de coffeshops sluiten om het image van de stad wat omhoog te halen, maar die Metro is zo afschrikwekkend, dat dat helemaal geen moer uithaalt. Bah. O, en die spaanplaten controlepoortjes om straks mee te OV-chipkaarten zijn natuurlijk helemaal belachelijk armoedzaaierig.Foei, dikke min voor Amsterdam.

1 Response

  1. Scheisse Said,

    In Londen kunnen ze er ook wat van…
    http://www.graffiti.org/dj/n-igma8/tubes1.html

    Posted on February 10th, 2009 at 17:26

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS