Wednesday, June 26, 2019

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Blogster terecht ontslagen

Posted by Dirruk On November - 29 - 2008

Het schijnt nogal een rel te zijn in België, een studente is ontslagen omdat ze heeft geblogd over een Belgische Minister die dronken in de kroeg in New York kwam waar zij werkte. Het saillante detail is dat hij naar de grote appel was gekomen ondanks dat het al lang bekend was dat de vergaderingen waarvoor hij heen moest waren afgezegd. Hij kwam om te feesten op kosten van de brave Belgische belastingbetalers, ondanks de financiële crisis. Dat is natuurlijk waardeloos gedrag en hij zou ontslagen moeten worden. Dat gebeurt vast nog wel, maar de studente zit nu dus zonder werk. Dat kan makkelijk met het Amerikaanse ontslagrecht en is geheel terecht. Als je in een kroeg werkt, dan moet dat wat gebeurt in de kroeg in de kroeg blijven. En als het al wordt doorgeluld, dan nooit door het personeel. Dat staat daar toch in een vertrouwenspositie en heeft een ongeschreven beroepsgeheim. En hoe erg is het? Ze heeft zo weer werk in een andere bar en ze mag gewoon blijven studeren, doorbloggen, ze mag in de VS blijven en ze mag haar Europese staatsburgerschap houden. Dus niet gaan miepen over vrijheid van meningsuiting, dit gaat over het imago van een café. En als het toch over die boeg gegooid gaat worden, dan zullen wij in de verdediging onze vrijheid van meningsuiting gebruiken en dingen roepen zoals "domme Belgen". Dat is net zo’n makkelijk en ongegronde opmerking.

10 Responses

 1. Sjeltur Said,

  Grapje domme belgen gaat niet op; ze is een Nederlandse studente…..

  Op haar blog heeft ze het duidelijk over haar Nederlans zijn….

  (ook ik had het in 1e instantie fout…)

  Posted on November 29th, 2008 at 21:22

 2. Redactie Said,

  Aha, hebben we toch gelijk dat dat een makkelijke en ongegronde opmerking van ons was. 🙂

  Posted on November 29th, 2008 at 21:29

 3. Willem Said,

  Misschien biedt GeenStijl haar wel een baantje aan als Rutger naar de PON vertrekt.

  Posted on November 29th, 2008 at 21:44

 4. Rob Said,

  Volkomen terecht dat ze daar iets over zegt! En volkomen belachelijk dat ze daarom ontslagen wordt! Als er een is die ontslagen moet worden is het Pieter De Crem die daar volkomen nutteloos een beetje dronken vervelend staat te doen op kosten van de belgische belastingbetaler. Dit is een straaltje van klassejustitie van heb ik jou daar! Weg met die Pieter De Crem! Kom nou zeg, wat zullen we nou krijgen!

  Posted on November 30th, 2008 at 03:04

 5. William Said,

  Ongecontroleerde zuipschuiten als ministers zijn gevaalijke lieden. Weg met ze!

  Posted on November 30th, 2008 at 12:36

 6. Willem Said,

  ik heb 7 jaar in Belgie gewerkt als leiding gevende. Ik heb nog nooit zulke bedriegers/oplichters gezien in europa als in Belgie. Dit is weer zo’n bewijs.
  Nathalie Lubbe Bakker, dit heb je goed gedaan. Jammer dat men vindt dat je ontslagen had mogen worden. Grote oplichters mogen geen verschonings recht hebben zelfs niet in cafe’s

  Posted on November 30th, 2008 at 13:34

 7. Lizabeth Said,

  Amber Sartain – Oh my goodness Shelby. You are absolutly gorgeous. When Sis and Tony told me about this I had tears in my eyes. It is really hard for me to choose a favorite one because you look beautiful in all of them. I’m happy for you~ <3 you very mumeA.cbhr

  Posted on May 25th, 2016 at 13:31

 8. kfz versicherung unabhängig vergleichen Said,

  Lidador,””critica-se a visão neocon de relações internacionais”Critica a defesa da democracia e da liberdade?”Critica-se a defesa de posições unilaterais.Já agora meu caro Lidador,Para quando a resposta ao desafio que lhe coloquei. Perdeu o pio nesse caso?

  Posted on November 3rd, 2016 at 13:27

 9. http://www./ Said,

  I used to be very pleased to search out this net-site.I needed to thanks on your time for this wonderful read!! I definitely having fun with every little little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

  Posted on November 14th, 2016 at 10:21

 10. http://bestcoingenerator.pro/ Said,

  to Socialisto75–thank you thank you thank you!!!!!! 🙂 parts of this song have been inmy head for weeeeeeks!!!! i couldn’t find it anywhere til i came to your wonderful page here 🙂 thank you!!!!!Pony 🙂

  Posted on April 4th, 2017 at 22:04

Add A Comment