Wednesday, November 30, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Dierenleed aan de deur

Posted by Dirruk On November - 27 - 2008

thieme1Wordt er net aangebeld aan de voordeur. Dat is op zich al best klote, want die zit op slot en de sleutel moet ik altijd zoeken. Wij gebruiken de voordeur niet. Wij gaan achterom, net als familie en vrienden. Zo hoort het op het semi-platteland en logistiek gezien is het bij ons ook nog eens veel handiger. Ik moest weer eens lang naar de sleutel zoeken en ondertussen stond er iemand voor de deur te verregenen. Ik had eigenlijk helemaal geen zin om open te doen, maar ja, wie weet, Lin zal wel weer een boek of een cursuspakket verwachten en de post komt tegenwoordig drie keer per dag, dus ik zocht gewoon door.

Ik riep nog even naar de persoon buiten dat ik eraan kwam en een minuut later stond ik half verscholen achter de deur naar buiten te kijken, daarmee al aangevend dat de persoon in kwestie niet echt welkom was. Hij had geen pakketje in zijn hand en het was dat hij als een verzopen kat zo zielig naar me stond te kijken dat ik niet meteen de deur dicht gooide. Ik had nog wel een minuutje in mijn overvolle rooster, dus mocht hij van wal steken.

Hij kwam me niets verkopen zei hij. En ik hoefde ook nergens lid van te worden. Nou, dat is mooi. Hij zwaaide met iets wat waarschijnlijk zijn identificatie was en begon vervolgens iets te vertellen over het één of andere dierenbeschermingsprogramma dat was gelieerd aan een televisiezender of -programma waarvan ik de naam wel ken, maar waar ik volgens mijn eigen herinnering nog nooit naar heb gekeken.

Ik had er geen zin an. Ik hou niet van mensen aan de deur en ook niet van dierenpartijen en -verenigingen. Ze doen wellicht goed bedoeld werk, maar ik vind die mensen niet leuk. En ik heb na mijn verblijf in India een bloedhekel aan iedereen die me ongevraagd wat probeert aan te smeren. In India houdt men ook van dieren, dat is volgens de Partij
voor de Dieren een beginsel van een waardige beschaving, maar veel beschaving heb ik daar niet gezien. En de TV-beelden van vandaag en gisteren helpen daar ook niet echt bij. Ze vermoorden daar liever mensen dan dieren, dus van dat fundamentalisme van de PvdD word ik niet vrolijk.

Ik zei dus voordat hij mij verder ging vertellen wat hij van me wilde dat ik geen interesse had. Hij keek me verbaasd aan, want waarschijnlijk durft niemand dat zomaar te zeggen als je met zo’n emotioneel product aan de deur komt. “Maar houdt u dan niet van dieren?” Vroeg hij mij, alle zeilen bijzettend. “Ja hoor, op mijn bord” mompelde ik terwijl ik de deur dicht deed. Door het venster zag ik hem nog een aantekening maken op zijn schrijfblok. Waarschijnlijk dat ik een dierenhater ben waar harde actie tegen ondernomen moet worden. Ik maakte ook een notitie op het whiteboard in de keuken. Dat ik een sticker moet kopen waarop staat dat ik geen verkopers en dergelijke aan de deur wil hebben.

12 Responses

 1. Cindy Said,

  Laat ik die gasten nu ook ‘s avonds om half 9 aan de deur krijgen, vind ik helemaal geen tijd, belden nog 2x aan ook en bovendien was ik aan het werk, dus ook bij mij hadden ze halverwege hun 1ste zin al geen succes, hoewel ik mezelf dus echt wel dierenvriend kan noemen. Had jij uberhaupt wel eens van die stichting gehoord???

  Posted on November 27th, 2008 at 19:12

 2. Scheisse Said,

  Als ze hier aanbellen smijt ik de poezen naar hun hoofd.

  Posted on November 27th, 2008 at 19:13

 3. Dirruk Said,

  @Cindy: Nee, natuurlijk had ik nooit van die stichting gehoord, er zijn er zoveel dat ik ze niet onthouden kan.

  @Sjais: En mag ik dan volgende keer dan jouw poezen lenen? (en je drumstel?)

  Posted on November 27th, 2008 at 19:42

 4. Sandra (Alders) Said,

  Jezus Dirruk, jij bent geen klap veranderd. Eerst cavia’s vreten en nu dit weer…;-)

  Wat schrijf jij toch grappig, daar moet je nou es iets mee doen…

  Posted on November 28th, 2008 at 10:26

 5. Scheisse Said,

  Gut Dirruk, zit je weer onder je pseudoniem Sandra Alders te reageren?

  Posted on November 28th, 2008 at 11:41

 6. Witte Laarsjes Said,

  En hij doet er toch al wat mee?

  Posted on November 28th, 2008 at 11:48

 7. Dirruk Said,

  Haha, ja ik heb ook een rokkie aangetrokken en lippenstift opgesmeerd 🙂

  Posted on November 28th, 2008 at 11:58

 8. Witte Laarsjes Said,

  NU begrijp ik dat overvolle rooster van je. Dat ontharen kost ook nogal wat tijd, he?

  Posted on November 28th, 2008 at 13:11

 9. Robin S. Said,

  Ja die had ik ook aan de deur!! Toen heb ik gezegd dat ik voor die 120eu per jaar heel wat varkenslapjes kon eten. Latuhhh…

  Dat dus.

  Posted on November 28th, 2008 at 16:33

 10. DaZ Said,

  Opmerkelijke reclame gevonden bij de adjes 🙂
  http://www.dezekerweter.mine.nu/danny/img/reclame_jampot.jpg

  Posted on November 29th, 2008 at 11:39

 11. Dirruk Said,

  Ja, haha, zo werkt dat. Gelukkig zijn er ook heel veel mensen het niet met me eens, dus die mogen daar op klikken 🙂

  Posted on November 29th, 2008 at 12:31

 12. DaZ Said,

  En dan helpen ze ook nog eens een arm en tierige Dirruk (ik zoek de kleine lettertjes of voorwaarden) 🙂

  Posted on November 29th, 2008 at 12:38

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS