Friday, July 1, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

En…. weg roze wolk

Posted by Dirruk On September - 16 - 2008

Sjemig wat een andere wereld zeg. Ik kon me voorstellen hoe Dirk zich voelde de afgelopen paar dagen, maar nu voel ik het zelf ook. Wat precies de reden is weet ik niet, maar het gevoel is op mij overgeslagen. Het zou te maken kunnen hebben met het feit dat we gisteren een nogal enge gozer tegenkwamen.

We waren nog geen vijf minuten ons hotel uitgewandeld toen we hem tegenkwamen. Hij leek in mij geinteresseerd te zijn en bleef op zeer korte afstand achter ons aan lopen. Hij zei helemaal niets, kreunde alleen een beetje als we tegen hem zeiden (en na een tijdje schreeuwden) dat hij weg moest gaan en staarde met doodse ogen recht vooruit. Heel creepy. Geen idee wat ie gebruikt had maar het ging niet helemaal goed met hem, zoveel was duidelijk. Een paar Indiërs die op de fiets langskwamen begonnen ook tegen hem te praten maar ook daar reageerde hij niet op en een man waar we langs liepen wist ons te vertellen dat het ‘a bad man’ was. Ja, zoveel was ons wel duidelijk inmiddels.


Toen we het wat drukkere gedeelte van het centrum binnenliepen liet hij ons eindelijk met rust. Ondanks dat er niets is gebeurd zat de adrenaline bij ons alletwee aardig hoog en ik denk dat dat mij van mijn roze wolk af heeft doen storten. Opeens lijken mijn ogen open te zijn gegaan. Ik zie de starende blikken, ik hoor overal mensen tegen ons schreeuwen en het wordt steeds moeilijker om met een glimlach op je gezicht ‘nee dankjewel’ te zeggen wanneer je voor de tiende keer in een kwartier en voor de miljoenste keer tijdens deze reis wordt aangesproken door een verkoper of riksha rijder.

Het hoort er allemaal bij, we hebben hier zelf voor gekozen, het is geheel vrijwillig en daarom zijn we gelukkig ook helemaal vrij om zo snel mogelijk door te reizen naar Nepal waar het hopelijk rustiger en koeler is en waar we eindelijk weer eens echt kunnen wandelen zonder door de hitte bevangen te worden.

Tja, het leven van een reiziger gaat niet altijd over rozen. Op dit moment is de geur van rozen wel heel ver weg. De Australiers waar we gisteren een taxi mee deelden hadden net een discussie achter de rug over wat erger was, de geur van de open rioolen of de geur van de duivenpoep die overal op de monumenten zijn geur verspreid. Ze konden het niet eens worden.

Het verbaasde me eigenlijk een beetje dat ze de geur van al het vuil dat overal ligt niet hadden meegenomen in hun discussie, of de pislucht die overal hangt, of de geur van koeienpoep die je overal ruikt.

Ik vond mijn roze wolk leuker. Ik ben het helemaal met Dirk eens: India doet inderdaad rare dingen met een mens.

Lin

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS