Friday, July 1, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Hurken

Posted by Dirruk On July - 25 - 2008

Er valt tot nu toe weinig positiefs over Vietnam te melden, maar we zijn dan ook een stel zeurpieten geworden ondertussen. Door al het gereis weten we nu duidelijk wat we wel en niet willen en wat we wel en niet pikken. En wat we in Midden-Amerika hebben gepikt omdat we er op voorbereid waren, pikken we hier niet omdat we het niet verwacht hadden en het daarom onvoorbereid op ons bord hebben gekregen. Bovendien hebben we dat allemaal al meegemaakt dus hoeven we niet meer in een klein busje met 40 man, ingepakt als vee.


Hetgene waar ik wel positief over ben zijn mijn beenspieren die zich ondertussen goed ontwikkeld hebben door al dat hurken op die geweldige toiletten die ze hier hebben. Zo heel af en toe kom je de luxe van een zittoilet tegen maar toch nog heel vaak moet er gehurkt worden (over het algemeen niet op de hotelkamers, ik moet toegeven, dat zou toch wel een beetje teveel van het goede zijn). En ik word er steeds beter in. Mijn benen trillen allang niet meer zo als in het begin en ik kan er nu bijna een boekje bij lezen als ik dat zou willen. Ook plas ik nu wel zo ongeveer in, in plaats van naast het gat en heb ik geen natte voeten meer na het plassen.

Dirk vertelde me een paar weken geleden dat de coach van het Japanse zwemteam ooit een klacht indiende omdat er geen hurktoiletten waren in het land waar wedstrijden werden gehouden en dat de beenspieren van zijn dames daardoor verzwakt waren en dat ze daardoor niet hadden gewonnen.

Beenspieren krijg je wel van dat hurken, en dat kunnen ze hier als de beste. Overal zie je mensen rustig voor zich uit zitten hurken. Ze kunnen dat uren volhouden, of ze nou op de bus moeten wachten, even willen rusten tijdens hun bezoek aan de markt of er eens even rustig voor willen gaan zitten, het kan makkelijk in die stand.

Als je van kinds af aan gewend bent zo te zitten en je benen daar dus helemaal aan gewend zijn, is het ook geen kunst. Ik ben stiekem wel een beetje jaloers, het is zo makkelijk als er even geen stoel of schone stoep in de buurt is. Bovendien is het erg goed voor je rug. Wanneer er iets van de grond gepakt moet worden wordt er automatisch gehurkt wat natuurlijk een veel betere beweging is dan dat gebuk van ons in Nederland. Wij moeten dan weer een cursus doen om te leren hoe we het beste kunnen tillen om onze rug te ontlasten.

Het enige jammere is dat ze deze hurkzit niet in de rijstvelden kunnen gebruiken omdat ze dan zo%u2019n natte kont krijgen.

Lin

3 Responses

 1. Star Said,

  That’s a sharp way of thiinnkg about it.

  Posted on May 25th, 2016 at 16:15

 2. http://www./ Said,

  fantastic put up, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don’t realize this. You must continue your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!

  Posted on November 14th, 2016 at 07:18

 3. http://www./ Said,

  Hey, that’s powerful. Thanks for the news.

  Posted on March 1st, 2017 at 00:39

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS