Wednesday, August 10, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Een rommelige update uit Azie

Posted by Dirruk On July - 6 - 2008

Na een maandje heerlijk rondtoeren in Australie met een iets te gammele camper, waarvan de accu het halverwege ook nog eens begaf, hebben we met veel blijdschap dat ouwe kreng ook weer ingeleverd. Er stonden 400.000 kilometers op de teller en het interieur was sinds de aanschaf nooit gepimpt of opgeknapt, dus jullie kunnen je wel iets voorstellen bij de staat van het busje. De man die het busje in ontvangst nam was enigszins ontroerd dat de ouwe bekende er weer was en doordat we tijdens de inspectie alles vrolijk opnoemden wat gammel, oud, vies of kapot was, heeft hij nooit opgemerkt dat de stootbeugel linksachter enigszins was verbogen.


Een kleine aanvaring met een boom in een park tijdens het inparkeren kan iedereen overkomen. Vooral mij. Lin en ik zijn het er nog niet over eens wie er nou de schuld heeft. Ik zat achter het stuur, dus iedereen zal wel zeggen dat ik zat te Dirken, maar ik vaar altijd blind op de instructies van Lin die afgeleid werd door een vogel en zegt dat ze niet wist dat ik hulp nodig had. Gelukkig bleef de schade onopgemerkt, dus het kostte geen geld en we hebben besloten er verder maar geen woorden meer aan vuil te maken.

Nadat we het busje hadden ingeleverd hadden we nog een dagje over in Australie, die we fijn op het Great Barrier Reef hebben doorgebracht. We zaten lekker in de snelste boot, dus we waren er als eerste en we hebben op verschillende plekken heerlijk in het warme water naar Nemo en zijn felgekleurde vriendjes gekeken. Prachtig mooi, net een screensaver, maar dan leuk. Alweer een dag later vlogen we naar Singapore, waar we een kamer hadden geboekt in Little India. We dachten een tweepersoonskamer voor twee nachten te hebben geboekt, maar volgens de receptioniste hadden we twee eenpersoonskamers voor drie nachten. Zucht. Uiteindelijk kregen we een vierpersoonskamer voor hetzelfde geld, want de tweepersoonskamers waren op en zo kwam alles weer meer dan goed.

Singapore was een fijne cultuurshock, wat een pretpark is dat. Je wandelt zonder veel moeite van de felgekleurde Bollywood-taferelen in Little India naar de Arabische wijk vol Moskeeen en bazarretjes en hup, daar sta je al weer tussen boedhistische tempels met gouden beelden of tussen de vrolijk gekleurde draken in Chinatown. Dat leeft en loopt allemaal ogenschijnlijk zonder problemen naast elkaar en door elkaar heen, het leek wel het paradijs. En dat niet in het laatste geval omdat je overal voor een scheet en drie knikkers heerlijk kunt eten en je ook nog eens scheel kunt kopen aan heerlijke onzin zonder dat je portemonnee leegloopt. Het is ook overal zo lekker schoon omdat je gewoon 500 dollar boete krijgt als je een papiertje op straat gooit, dus we hadden het prima naar onze zin. Klein nadeeltje is dat het er nogal warm was. Laten we het op 34 graden houden (bron CNN, maar die vertrouwen we eigenlijk nooit) en als je dan zo vrolijk de hele dag rondloopt, dan heb je om vijf uur ‘s middags toch wel een soort zonnesteek te pakken. Maar een belachelijk ruime kamer met een goede airco is daartegen dan weer een prima medicijn.

Twee daagjes hadden we maar in Singapore en vervolgens vlogen we naar Bangkok, waar ook alles door elkaar loopt en leeft, waar het nog even een paar graadjes warmer leek te zijn en waar alle onzinsouvenirs, kleding en eten ook nog even goedkoper waren. Wat een belachelijk drukke grote, maar toch ook weer schijnbaar veilige en leuke stad. De eerste dag is een beetje langs ons heen gegaan, we hebben wel wat rondgelopen, maar zaten vooral op Marian te wachten, die de volgende ochtend in alle vroegte met een Chinees vliegtuig landde. Toen ze zichzelf eenmaal door de douane had gesmokkeld volgde er een zeer emotionele, maar ook fijne begroeting en sindsdien is het eigenlijk niet meer stil geweest om me heen.

Er moest natuurlijk nogal wat bijgepraat worden door de dames, we kregen kaarten, knuffels, handen en zelfs tongzoenen van het thuisfront. Erg leuk allemaal, het kletsen ging vrolijk verder achterin de taxi, waardoor we bijna niet in de gaten hadden dat de taxichauffeur al veel te lang achter het stuur had gezeten en af en toe bijna in slaap sukkelde. Maar toen we dat door hadden zijn we toch maar snel uitgestapt en overgestapt in een andere taxi. Inmiddels zijn we twee dagen verder en het is nog steeds gezellig, en dat zal het de komende weken nog wel blijven ook. Het is alleen af en toe wel wat druk aan mijn hoofd, een druk land waar je overal van alles moet bekijken en in de gaten houden en dan nog twee hartsvriendinnen om je heen die lekker beppen. Poeh, dat valt nog niet altijd mee voor een man. Gelukkig mag ik vanavond een avondje lekker alleen in een kamer slapen. Daar ben ik hard aan toe. Ik ben tenslotte ook geen 38 meer.

Dirk

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS