Wednesday, August 10, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Bont en blauw

Posted by Dirruk On July - 6 - 2008

Ik heb overal blauwe plekken van jou..

Nee, dit keer niet van Dirk: ik ben vandaag weer vol goede moed langs een masseur geweest en dat heb ik geweten. Ik heb overal spierpijn en volgens mij mooie ronde blauwe plekken op mijn billen van zijn ellebogen. Ben ik nou een mietje of zijn wij westerlingen gewoon een wat zachtere hand gewend?


Ik associeerde massages altijd met ontspanning, maar de meeste massages die ze hier geven zijn verre van ontspannend. Ja ja, ik weet dat er hier in Thailand ook een heel ander soort massages wordt gegeven, maar daar vallen ze mij als vrouw niet mee lastig.

Omdat je niet echt in Thailand bent geweest zonder je te laten masseren en ik na alle lyrische verhalen het ook zelf wel eens wilde ondervinden, besloot ik eens te kijken hoe zo’n massage mij zou bevallen.

De eerste massage was een oil massage, aan het strand met het geluid van de golven op de achtergrond. Perfect dus. Zo’n massage leek me een slim idee omdat massages naar mijn idee nu eenmaal lekkerder zijn wanneer de handen soepel over je spieren glijden. Dit was dan ook een groot succes en ondanks het feit dat de masseur af en toe een lachspier te pakken had, voelde ik me na afloop als nieuw en was helemaal ontspannen.

De traditional thai massage die ik vorige week onderging was echter een heel ander verhaal. Het woord ‘onderging’ zegt hier eigenlijk al genoeg. Wat een kracht huist er in die kleine thaise vrouwtjes! Af en toe kwamen ook haar voeten en benen er aan te pas en toen ik omkeek om te zien wat ze nou eigenlijk aan het doen was, stond ze bovenop de achterkant van mijn benen te balanceren.

Ook vandaag kwam er nogal wat geduw en getrek bij kijken. Om mijn rug te strekken werd ik naar voren gebogen, met gestrekte benen vooruit en toen ging hij met heel zijn gewicht op mijn rug hangen. De onverwachte vormen waar hij me in vouwde hadden af en toe een hoop gekraak tot gevolg en ik kan alleen maar hopen dat dat een goed teken is.

Echte ontspanning tijdens deze massages komt er bij mij in ieder geval niet bij kijken. Het doet soms echt pijn en concentreren op mijn ademhaling en hopen dat mijn ribben het houden is dan het enige waar ik mee bezig ben. Ik laat het nu allemaal wel heel erg klinken, maar als je eenmaal klaar bent voelt het meestal toch wel heel goed, je moet er alleen even doorheen.

Ach, ik ben vast gewoon een mietje.

Lin

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS