Thursday, August 11, 2022

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Afzien Down Under

Posted by Dirruk On May - 11 - 2008

Iedereen die denkt dat wij nog ergens in Nieuw Zeeland rondzwerven, die heeft het mooi mis. Daar zijn we slechts een klein weekje geweest – veel te kort zoals velen ons al voorspelden – en nu zitten we al weer anderhalve week in Australië. We zijn net aan bijgekomen van de cultuurshock die we kregen van de overgang van de derde wereld naar het rijke westen en beginnen nu echte kampeerders te worden, al is dat niet zonder slag of stoot gegaan.


Kamperen op zich is natuurlijk makkelijk, dat kan iedereen. Maar kamperen in slecht weer, dat is heel wat anders. We hebben dan wel een campertje, en hoeven niet te klooien met een tent die steeds moet worden opgezet en neergehaald, maar het blijft een opgave, kamperen met slecht weer. Zeker als het zo regent als dat het hier beneden de afgelopen weken heeft gedaan. In Nieuw Zeeland viel tijdens onze aanwezigheid de ergste regen in 14 jaar en in Australië maakten ze het nog bonter, daar trakteerden ze ons op de ergste regenval in 35 jaar. Heel fijn allemaal.

Dus dan kun je in een campertje zitten, als het de hele dag regent, dan ontkom je er bijna niet aan dat het inregent. Even de deur of de achterklep open en hupsa, weer een matras nat. Bij het in- en  uitstappen loop je lekker veel modder naar binnen, dus alles wordt een vieze troep. Zeker bij dat campertje in Nieuw Zeeland was dat zonde, want dat was een klein maar fijn en mooi busje. De bus die we nu hebben is een oud bij elkaar geraapt zooitje, en dat kan ons verder niet zoveel schelen, alhoewel uiteindelijk natuurlijk alles vies wordt, ook je kleren. Maar dat wassen de muntenmachines op de camping wel weer recht.

Had ik al gezegd dat het hier geregend heeft trouwens? Zo ja, dan voeg ik daar nog even aan toe dat het ook nog heeft gehoost, geplenst, gestortbuit, gemotterd, gepiest en gepijpensteeld. En dat de hele dag door en dagen achter elkaar. Op een gegeven moment begonnen de luchtroosters in het dak van de camper zelfs door te lekken en werd Linda behoorlijk uit haar slaap gedruppeld. Uit pure ellende zijn we vanuit New South Wales maar zo snel mogelijk omhoog gereden naar Queensland, omdat het weer voorlopig nog hetzelfde zou blijven. En zo hebben we veel nat asfalt en volgelopen weilanden bekeken en is onze eerste week hier behoorlijk in het water gevallen. Alleen het boottochtje naar de dolfijnen was geslaagd omdat die het niet erg vonden om door de regen te springen. Die waren immers toch al nat.

Gelukkig blijken ook hier aan de onderkant van de wereld de spreekwoorden van thuis goed te werken. Dus als je maar lang genoeg wacht, dan schijnt achter de wolken altijd de zon en ook komt hier dan na de regen weer zonneschijn. Vanaf het moment dat we Queensland binnenreden begon de zon te schijnen en klaarde ons humeur na deze serieuze relatietest behoorlijk op. Blauwe luchten met witte wolkjes en mooie uitgestrekte landschappen: Wat een feest.

Wat wel een beetje jammer is, is dat de heldere hemel hier niet alleen zorgt voor warme dagen, maar ook voor ijskoude nachten en dat ons busje daar totaal niet op ingericht is. Die is nog niet bepaald winterklaar gemaakt. Dus lagen we in dunne slaapzakjes met al onze kleren aan en zelfs met een muts op en handschoenen aan elkaar in slaap te klappertanden bij een temperatuur van drie graden boven nul.

En toch, zo langzamerhand, beginnen we het hier allemaal heel erg leuk te vinden. Want de regen is voorlopig van de baan en ook al zijn de nachten nog zo koud, als je ‘s morgens met bevroren tenen op de camping in het bos naar het washok loopt en er staat een kangaroe met jong herkouwend naar je te kijken en er vliegen een paar bont gekleurde lorrikieten om je heen, dan weet je tenminste weer waarom je het doet, al dat afzien.

Hoe mooi we het nu inmiddels hier ook vinden, waarschijnlijk rijden we heel snel nog verder door naar boven, waar de nachten ook lekker warm zijn. Anders raken we het vakantiegevoel nog eens kwijt. En dat mag natuurlijk helemaal niet, we zijn na zes maanden immers nog maar net op de helft.

Dirk

Add A Comment

Mourinho naar Ajax?

Posted by Dirruk
May-13-2009 I 2 COMMENTS

Voetbal op de Schapenmarkt

Posted by Dirruk
Apr-24-2009 I ADD COMMENTS

Spugend naar de wereldtop

Posted by Dirruk
Apr-16-2009 I 4 COMMENTS

Jiskefet doet verstandig

Posted by Dirruk
Apr-14-2009 I 1 COMMENT

De beste songschrijver ooit

Posted by Dirruk
Apr-9-2009 I 12 COMMENTS