Friday, May 29, 2020

Dirrux' Blaasbalg

Anyway: the wind blows

Gastblog Linda: Een goed idee van Pickwick

Posted by Dirruk On February - 11 - 2007

Gierig als ik ben ga ik vrijwel nooit naar de bioscoop. Ik vind de prijzen voor het grote scherm en het comfortabele zitten belachelijk. Dan zit ik liever onderuit gezakt op de bank tegen mijn mannetje aan naar een dvd-tje te kijken een paar maanden later. Als er dan een actie is voor twee bioskaartjes voor de prijs van een, ben ik natuurlijk wel te porren. Een actie van pickwick (hoezo thee drinken in de bios?): stuur wat streepjescodes op, laat ze vijf euro van je bankrekening innen en je krijgt een pasje toegestuurd waarmee je naar de bios kunt met korting.

Mooi geregeld dus. Als de zeikerd die ik ben, heb ik van tevoren nog
wel even gebeld want ik zie het al gebeuren dat het alleen geldt voor
de bioscopen in de grote steden en dat Purmerend mooi niet mee doet.
Als ik dan speciaal voor een film naar Amsterdam ga, is het alsnog geen
goedkoop avondje bios.. Aan de andere kant van de lijn hadden ze nog
nooit van de actie gehoord. Na overleg kreeg ik ruim vijf minuten later
te horen dat het voor alle Pathe theaters in Nederland geldt. Mooi,
aanvragen dus die kaart. (Momenteel twijfel ik trouwens of die metro in
Purmerend wel een pathe is, maar dat doet er verder nu niet toe .

Voordat
je de kaart in handen hebt, heb je geen idee welke door pickwick
geselecteerde films en bioscopen meedoen aan de actie. Je moet op
pickwick.nl/pathe namelijk inloggen met je naam, pathekaartnummer en
telefoonnummer (ja, iedere x opnieuw) voordat je deze informatie te
zien krijgt. Pickwick maakt het je niet makkelijk. Terwijl je dat van
dit soort acties toch wel verwacht, maar op de een of andere manier
lijkt pickwick acties te hebben die ze liever niet al te hard
rondbazuinen en waarbij ze het je zo moeilijk mogelijk maken om
informatie te krijgen en om te krijgen wat je uiteindelijk beloofd
wordt op de verpakking of in de reclame. Mijn moeder dacht een gratis
theeglas te krijgen bij haar pakje theezakjes, nee, zo werkte het niet
volgens de cassiere en de kleine lettertjes op de verpakking, er
moesten een aantal streepjescodes worden verzameld en na bijbetaling
kreeg je dan welgeteld 1 theeglas thuisgestuurd. Hoezo, binnen no time
een mooie kast gevuld met nieuwe pickwicktheeglazen?

Zoals
vermeld houd ik van alles wat gratis is en via gratis.nl kwam ik dan
ook op een pickwicksite terecht waar ik een spelletje kon doen om een
gratis proefpakket te ontvangen. Ach, peanuts dacht ik. Nou, mooi niet
dus. Ik slaagde er niet in het spelletje tot een goed einde te brengen
in de maar 30 seconden die er voor stonden en ik kreeg ook maar 1 kans.
Via dezelfde link kon ik echter het spelletje opnieuw en opnieuw doen
tot het me gelukt was. Ik zou dan wel geen pakket meer krijgen, maar
het was nu een principekwestie geworden. Na zeven keer slaagde ik er in
het spelletje tot een goed einde te brengen. Ik geef toe, dat het zo
lang duurde had met gemakzucht te maken, maar sinds wanneer maken ze
spelletjes waarbij je iets gratis krijgt om uit te proberen en daarna
hopelijk aan te schaffen zo moeilijk? Sinds pickwick leuke nieuwe
acties bedenkt blijkbaar.

5 Responses

 1. Scheisse Said,

  Bij de Videoland hadden ze in december weer de geweldige actie waarbij je 50 euro inlegt, en vervolgens voor 100 euro films mag lenen. Kijk, dat is nog eens voordeel; 3 films een week lang voor 3,50 euro; daar kan geen bios tegenop. Maar… sommige films moet je écht in een bioscoop doen, en dan liefst in Tuschinschki. Aanstaande woensdag naar de eerste bioscoopfilm van Ernst, Bobbie en de Rest, samen met dat kleine mannetje wat steeds begint te glimmen als hij een voorstukje van de film ziet. Heerlijk.

  Posted on February 11th, 2007 at 23:50

 2. Dirruk Said,

  Wij doen ook gewoon mee aan die actie van Videoland, maar aan kinderfilms doen wij niet echt, dus daar overtuig je ons niet mee.

  Posted on February 11th, 2007 at 23:54

 3. Scheisse Said,

  Jij was eerder naar Happy Feet geweest dan ik, en die staat toch echt als kinderfilm te boek. Ik vond het trouwens een schamele vertoning in vergelijk met de animatiefilms die ons de laatste jaren hebben bereikt. Viel mij enorm tegen. En Luuk vond er ook niks aan.

  Posted on February 13th, 2007 at 00:35

 4. Dirruk Said,

  Dat komt omdat het ook helemaal geen kinderfilm is.

  Posted on February 13th, 2007 at 07:25

 5. Jeanne Said,

  Io sono libera e sono over 18!!!Chi vuole fare amicizia è il ben venuto!!X quel che riguarda il film lo trovo una mezza cagata, sono d&oca17;2c8#rdo con finalcut, la realtà è ben diversa, mi piacerebbe conoscere qualche ragazzo che si mette con una ragazza solo x il suo aspetto interiore (che però nn si vede!!)Lara

  Posted on August 20th, 2016 at 03:38

Add A Comment